Oganer, egy befejezetlen szovjet szellemváros Norilszk mellett
2020. június 02. írta: GhostTown

Oganer, egy befejezetlen szovjet szellemváros Norilszk mellett

Oganer, Norilszk egyik külvárosi része volt, ide kezdtek el építeni egy lakótelepet 1986-ban. A lakótelep építése még be sem fejeződött, amikor a Szovjetunió összeomlott és a kivitelező is pénzügyi válságba került. 1994-ig sikerült felépíteni néhányat a megígért lakóépületek közül azonban a terv kétharmadát nem sikerült teljesíteniük. A tervek szerint Oganer városrészben 100.000 lakos élt volna. Építettek ide iskolát, kórházat, óvodát, színházat. A szórakoztató és oktatási épületek nagyrésze még ma is használatban van. Jelenleg két lakott utca található a városrészben és kb. ugyanennyi az ami teljesen lakatlan. Néhány épületnek csak az alapja van meg, van amelyiknek pedig csak a fémváza maradt meg. A helyi önkormányzat felhívta az ottlakók figyelmét az épületek veszélyeire, azonban még így is sokan mennek be az elhagyott panelházakba. 

Az épületek hasznosításáról sosem döntöttek az önkormányzatnál, még a lebontásuk sincsen tervben. Valószínűleg addig fognak állni, amíg maguktól össze nem dőlnek.

További elhagyott helyek: Alykel, a szovjet vadászpilóták szellemvárosa, vagy a Gomel-30 elhagyott atomtöltet raktárát, vagy az amerikai kontinens egyik leghíresebb elhagyott helyszínét, Gary-t, ami arról is híres, hogy itt született Michael Jackson popénekes 1958-ban.

 39_big.jpg

oganer3.png

renp8zfwcb151.png

oganer2.png

oganer3.png

oganer4.png

oganer5.png

oganer6.png

oganer7.png

oganer8.png

oganer.png

01_big.jpg

03_big.jpg

04_big.jpg

05_big.jpg

9933e65834a1d2c76d46429ae920549e.jpg

Források:

pinterest.com

englishrussia.com

stalkers.info

urban3p.ru

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szovjetszellemvarosok.blog.hu/api/trackback/id/tr6915727026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása