Elhagyott szovjet határőrállomás az erdő közepén
2022. január 07. írta: GhostTown

Elhagyott szovjet határőrállomás az erdő közepén

Az egykori Kelet-Poroszországban (ma a kalinyingrádi régió, Oroszország része) fekvő, Rominten település az első világháború előtt az akkori német császár II. Vilmos egyik kedvenc szarvasvadászhelye volt. A közelben 1891-ben építtetett is magának egy hatalmas vadászkastélyt, amelyben utoljára 1913-ban járt vadászni. Miután lemondott trónjáról soha többet nem tért vissza a vadászkastélyba, később pedig 1933-ban kifejezetten megtiltotta, hogy Hermann Göring az ő vadászkastélyát használhassa, ezért az egykori vadászpilóta építtettett magának egy másikat, csupán néhány kilóméterre a már meglévőtől. Rominten települése a második világháború után a Szovjetunió része lett, azonban mivel a település pont a Szovjet-Lengyel határon feküdt, így szépen lassan egyre kihaltabbá vált. A kastélyt a szovjetek kórháznak használták, majd idővel szépen elbontották. Ma már csak néhány faldarab mutatja a helyét az erdő közepén. Az 1980-as években elkezdtek építeni egy nagyobb határőrállomást, ahol helyet kapott szinte minden, hogy a határőröket és családjaikat elláthassák. Egy külön kisebb település épült, lakóházakkal, parkokkal, boltokkal, színházzal, orvosi rendelővel. A határőrség a területet egészen 2001-ig tartotta az ellenőrzése alatt, majd ismeretlen okok miatt elhagyták a helyszínt. A terület azóta teljesen üresen áll és az épületek egyre csak romlanak. Mivel az elhagyott határőrállomás a lengyel-orosz határ semleges zónájában fekszik, ezért a meglátogatása engedélyhez kötött, de sem a lengyel, sem az orosz határőrség nem zárkózik el az engedély megadásától, amennyiben a látogatás célja az elhagyott helyszín felkeresése.

 

Ha szeretnél még elhagyott helyekről olvasni: egy elhagyott hátborzongató szovjet úttörőtábor, vagy a Szovjetunió leghíresebb elhagyott kényszermunkatáborának a romjai, vagy egy amerikai szellemhotel elhagyott épületei.

 

rominten_18.jpg

rominten.jpg

rominten_10.jpg

rominten_2.jpg

rominten_3.jpg

rominten_4.jpg

rominten_5.jpg

rominten_6.jpg

rominten_7.jpg

rominten_8.jpg

rominten_9.jpg

rominten_11.jpg

rominten_12.jpg

rominten_13.jpg

rominten_14.jpg

rominten_15.jpg

rominten_16.jpg

rominten_17.jpg

rominten_19.jpg

rominten_20.jpg

Források:

urban3p.ru

russiatrek.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szovjetszellemvarosok.blog.hu/api/trackback/id/tr1516806226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása