Kirovszkij, az elhagyott szovjet halásztelepülés
2020. augusztus 05. írta: GhostTown

Kirovszkij, az elhagyott szovjet halásztelepülés

Kirovszkij a Kamcsatka-félszigeten fekvő kis halásztelepülés volt a Szovjetunió fennállása idején. Alapítását 1907-re datálják, amikor a Kamcsatka-félszigeten egy halászati üzemet hoztak létre. 1929-ben az üzemet bővítették további egységekkel, ekkor kapta a Kirovszkij nevet a helyi bolsevik vezetőről: Szergej Kirov-ról. 1948-ra a település már városi rangot kapott és virágzott, ugyanis ekkor már mintegy 4000 lakosa volt. Hanyatlása 1960-ban kezdődött, amikor a Kamcsatka-félszigeten egyre kevesebb halat sikerült fogni. 1964-ben a közeli kistelepülést számolták fel először, majd 1987-ben a magát Kirovszkij települést is. 1984-re Kirvoszkij városában az 1979-es népszámlálás idején már csak 693-an éltek. A városban volt egy általános iskola, egy óvoda, több étterem, boltok, mozi, színház, kórház, szülészet, szórakozóhelyek, könyvtár.

A városból szinte semmi nem maradt, kivéve egy épületet, mely az Ohotszki-tenger partján található és szinte hihetetlen posztapokaliptikus látványt nyújt. Az épület funkciójáról megoszlanak a vélemények, egyesek szerint a halfeldolgozó üzem raktára lehetett, mások szerint egy apartman épület a halászoknak és a családjuknak. 

Ha szeretnél még érdekes helyeket látni, tekintsd meg ezeket is:

Sztálin elhagyott dácsája, vagy Butugicsag, Berija leghíresebb kényszermunkatábora, vagy egy elhagyott üdülőkomplexum a hegyekben, amely a szerelmeseknek kínált kikapcsolódási lehetőséget.

0ykq5g0luhg21.jpg

ecv_etgwsamnl4.png

12_2.jpg

kirovszkij.jpeg

Források:

desertedplaces.com

weirdrussia.com

reddit.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szovjetszellemvarosok.blog.hu/api/trackback/id/tr10015347148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása